Tältsemester med barnen

Semester med barn – tips

Semester med barnen behöver kanske inte vara så avancerad eller dyr historia. Ju mindre barnen är desto större är kanske frågan om det inte är föräldrarna som vill åka långt utomlands för att få sol och bad? Barn är ofta nöjda med ett bad i en närliggande sjö eller i en pool. Här kommer jag tipsa dig om flera bra och billiga sätt att semestra med barn.

att tälta är kul

Tältsemestern

Att åka med familjen och tälta är verkligen en upplevelse som jag kan rekommendera. Bara att få vara ute på det sättet som en tältsemester innebär är fantastiskt! Du kan också prata och diskutera med barnen om till exempel allemansrätten och var man får och inte får tälta. På Naturvårdsverket kan du läsa mer om Allemansrätten och hur den fungerar.

Något som är bra att ha är såklart ett bra och rymligt tält, fråga runt, kanske finns det något i familjen eller hos vänner som ni kan låna? En del säljer även bra tält på Blocket.

Hemester – Utforska området runt hemmet

Hemester är för mig ett lite nyare begrepp och innebär helt enkelt att man semestrar hemma. Det finns ofta massor att upptäcka runtomkring där du bor och bor du i en större stad finns säkert massor att göra som du inte sett eller gjort förut tillsammans med familjen. Besök olika museum eller gör utflykter till platser som ni inte besökt förut. Ta på nya glasögon och titta på hemmamiljön på ett nytt sätt.

Hälsa på vänner och släkt

Ett annat sätt att semestra är faktiskt att åka och hälsa på släkt och vänner som kanske bor på andra platser i landet. Ett bra sätt att få besöka nya platser och att kunna bo och hälsa på någon som man inte träffar så ofta. Många blir också glada för besök. Kanske kan ni hjälpa till med något hemma hos någon som tack för att ni får bo hos dem? Det brukar samtidigt vara roligt att göra något tillsammans.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *